2021. augusztus 29., vasárnap

50 db selyemkóró,selyemfű (Asclepias syriaca) mag - Jelenlegi ára: 300 Ft

Szia! Több termék rendelése esetén természetesen CSAK EGY szállítási költség fizetendő! Több termék rendelésénél a rendszer sajnos minden termékhez külön szállítási költséget rendel, ezért a végösszeg magasabb lesz, amit nekem természetesen nem kell kifizetni. A termékek összesítése után a súly és méret alapján én válaszlevélben megírom a pontos szállítási költséget és a végösszeget. Csak a megadott szállítási módokkal postázok! Utánvét nincs!
A vaddohány, közönséges selyemkóró vagy selyemfű (Asclepias syriaca) magas termetű évelő növény, mely Észak-Amerikában őshonos.
Fontos megemlíteni, hogy a növény szárában található tejnedv enyhén mérgező hatású, viseljünk kesztyűt a gondozása során.
A növény levélzetét a vastag, felálló száron, keresztben, átellenben fejlődő tojásdad levelek alkotják. Bogernyőben nyíló világos rózsaszín virágai nyáron nyílnak, kiváló méhlegelők és a pillangók is szívesen látogatják őket.
A virágokat követően alakul ki zöld színű, papagájra emlékeztető tüszőtermése. A termés rengeteg magot tartalmaz, melyek a termés megszáradása és felpattanása után a szél által könnyen terjednek.
A vaddohány nagyon szívós, ellenálló növény. Napos, világos helyen fejlődik a legintenzívebben, árnyékban nem él meg. Karógyökereivel mélyen hatol a talajba, ezért jól bírja a szárazságot. Száraz, csekély tápanyagtartalmú talajban is jól boldogul.
Nagyon nehéz kiirtani, mivel föld alatt is terjeszkedik, sarjtelepeket hoz létre, így könnyen kihajt, ha a föld felett visszavágjuk. Betegségek közül a gombás betegségek, kártevők közül a levéltetvek támadhatják meg.
A selyemfűméz nem csupán ízletes, hanem jótékony élettani hatásokkal is bír. Pollentartalma alacsony, így allergiások is fogyaszthatják, vérnyomásszabályozó hatása is ismert, általános roborálószerként is bevethető, és klinikai kísérletek bizonyítják, hogy a mézek közül a selyemfű méze az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő.

Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2021-08-29 22:12 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése