2021. április 27., kedd

Extrém ritka Gub Glashütte óra 66.1 dupla dátumos szerkezettel az 1950-es évekből - Jelenlegi ára: 84 900 Ft


A Glashűtte  német kisváros nevét minden órakedvelő jól ismeri.
Közismert, hogy a német újraegyesítés után szinte nyomban a német óragyártás is magára talált. Az is, hogy az egykor volt márkák újraaktiválódtak és Glashütte óraipara – melynek magjait még  a 19. században maga Ferdinand Adolph Lange vetette el  ma már újra teljes fényében ragyog. A két szó szerint is  szomszédos cég, a Lange und Söhne és a Glashütte Original ismertségével és minőségével toronymagasan emelkedik ki a város többi óráscége közül. A Glashütte Original jogosan viseli márkanevében az „ Original” szót, hiszen jogutódja az egykori „ Glashüttei Óraüzemek” vállalatnak amely a második világháború utá fennmaradt glashüttei óracégek összeolvadásával jött létre. A szocialista éra és négy évnyi átmeneti időszak után került sor 1994-ben a privatizációra, amelyből a mai luxusmanufaktúra született. Nem volt egyszerű a lerobban  körülmények közepette újra elérni a világszínvonalat. A cég központi épülete és a géppark is jócskán felújításra szoruló állapotban volt, de az emberek, az egykor, még az államosítás előtt is a cégnél dolgozó szakemberek nagyon lelkesek voltak. És nagyon sok olyat is tudtak még, amelyeket az előző 40 évben csak részben használtak. A Glashütte Original termékeinek, ott van a helye a világ legfinomabb, legnemesebb órái között.
Glashűtte 100 éve.
GUB Kaliber 69. 1. Gyártása: 1957-1960 között.
Csak 27433 darab készült belőle!
Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló gyönyörű  Glashütte óra nagyon ritka 16 köves caliber GUB 66. 1 dupla dátumos szerkezettel szép aranyozott tokkal az 1950-es évek végéről szép új valódi bőr szíjjal!
Made in GDR!
Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjtői  darab!!
Mérete : 35 mm korona nélkül.
Szép számlap szép indexekkel  szép mutatókkal. Szép aranyozott tok acél hátlappal. A nap tárcsa már nagyon kifakult sajnos betegsége ennek típusnak a dátum még jól olvasható. Nagyon ritka 66. 1szerkezete teszi dolgát jól  működik. Dupla dátum kijelzés. Gyors dátum váltás a tok oldalán elhelyezett gombbal. Hozzá szép új valódi bőr szíj. Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a gyönyörű és nagyon ritka Gleshütte  óra. A képek magukért beszélnek. Mérete : 35 mm korona nélkül.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!
Posta: 600 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.


Jelenlegi ára: 84 900 Ft
Az aukció vége: 2021-04-28 08:02 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése