2018. június 3., vasárnap

Akváriumi növény Érdes tócsagaz - Jelenlegi ára: 50 Ft

Érdes tócsagaz 50 Ft / 1db kb 20-25 cm-es szál eladó!
info a netről:
Az akvaristák körében az egyik legismertebb hínárfaj, kitűnő úszónövény. Rendkívüli alkalmazkodóképességének hála az egész világot meghódította, ahol biztosítottak számára a körülmények, intenzíven fejlődik. Nem csak akváriumokba, hanem kerti tavakba is rendkívül jó választás. Gyors növekedésével hamar felveszi az algák számára is növekedésük alapját képező tápanyagokat, így segít leküzdeni az algásodást. Allelopatikus anyagokat is termel, melyek elsősorban a kékalgákra (cyanobacteriumok) hatnak. Lehetőleg kerüljük, hogy fonalas zöldmoszatok támadják meg a növényt, mert ha ellepik leveleiket, az a pusztulásához vezethet.
 
Igényeit rendkívül könnyű biztosítani, ezért kezdők számára is tökéletes választás. Tenyésztőknek is ajánlható, akár ívató, akár nevelő medencékhez, de ha nyáron kisebb medencékbe, ládákba helyezünk ki halakat a szabad ég alá, árnyékoló növény gyanánt is választhatjuk e fajt.
 
A sötétséget nem viseli, de egy átlagos neoncsővel megvilágított medence már bőven elég gondozására. Már egy-két nap alatt szemmel láthatóan növekszik, ha pedig vizébe külön tápanyagokat, esetleg szén-dioxidot juttatunk, nagyon hamar elburjánzik. Kedveli a hűvös vizet, de 28-30 C-ig tűrőképes. A kémhatásra, keménységre nem mutat különösebb érzékenységet. (Természetesen némi tápanyag-igénye neki is van, de ezt egy normál akvárium biztosítja is; kísérlettel bizonyítható, hogyha kivonjuk a víz nitráttartalmát, a növény is elsatnyul).
 
Leültetése nehéz feladat, mivel gyökereket nem igazán fejleszt, esetleg kavicsokkal tudjuk a szárakat a talajhoz szorítani, de elsősorban úszónövényként tartjuk számon. Rendkívül intenzív növekedését csak rendszeres nyeséssel tudjuk kordában tartani. A levágott hajtásrészletekből új növény fejlődik, akár pár ujjnyi méretű darabokból is teljesen ki tud fejlődni. Ha csak némi úszónövényt szeretnénk akváriumunkba, és nem akarjuk, hogy nagyon elszaporodjon, érdemes mindig a friss hajtásokat egy nagyobb szárrészlettel letörni, és a növény "hátulsó" részleteit eldobni.
 
A növényevő halak fogyaszthatják, csigák is szívesen bujnak meg levelei között. Elevenszülő halak mellé is kitűnő választás, ugyanis az ivadékok el tudnak rejtőzni a hínárkötegben. Összességében véve a legkönnyebben gondozható vízinövények egyike.

Jelenlegi ára: 50 Ft
Az aukció vége: 2018-06-23 18:23 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése